Maittava italialainen tomaattikastike
Maittava italialainen tomaattikastike maistuu niin pastan, lihapullien kuin kanaruokienkin kanssa. Lempeissä tuulissa ja Parman lämpimän auringon alla luomutomaatit kypsyvät hitaasti sadonkorjuuseen saakka. Tomaatit jalostetaan tuoreina valmiiksi tuotteiksi viidessä tunnissa, minkä jälkeen ne ovat jo matkalla kauppojen hyllyille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Maittava italialainen tomaattikastike
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1 rkl persiljasilppua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g kaltattuja, murskattuja tomaatteja tai valmista tomaattimurskaa
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 1-2 tl basilikaa tai oreganoa
- 0.5 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- (ripaus sokeria)
Valmistusohje
Maittava italialainen tomaattikastike syntyy näin:
Maittava italialainen tomaattikastike sopii kaikkien pastaruokien, riisin, lihapullien, kanan ja kalan kanssa nautittavaksi. Buon appetito!
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä kullankeltaisiksi.
2. Jos haluat kaltata tomaatit, tee näin: Tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Paloittele tomaatti pieniksi paloiksi ja ota siitä myös mehu talteen. Tee näin tomaatti kerrallaan tarjoiltavaa kastiketta vastaava määrä. Poista tomaatista aina vihreä, puumainen kantaosa, vaikka et sitä kalttaisikaan.
2. Lisää sipuleiden joukkoon tomaatit mehuineen, tomaattipyree ja mausteet tai lisää valmiiksi kaltatut säilötyt tomaatit.
3. Sekoita välillä ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes kastike on sakeutunut.
4. Tarkista tomaattikastikkeen maku ja lisää siihen tarvittaessa tuoreita yrttejä hienonnettuna.
Vinkki! Tomaattiruoan kanssa voit tarjota myös bruschettaa, joka on lämmin uunissa valmistettava alkupala tai keiton lisuke. Leikkaa maalaisleivästä tai patongista pieniä paloja. Sivele palaset oliiviöljyllä ja levitä päälle tomaattikastiketta tai -murskaa. Paahda leipiä uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile tuoreen basilikan kera.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pappa al pomodoro eli italialainen tomaatti-leipäkeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maittava italialainen tomaattikastike
Piti tehdä ruokaa, mutta ei löytynyt ohjeita tomaattikastikkeeseen. Ei olla vielä kokeiltu tätä, mutta ajateltiin yrittää.