Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo majoneesi

Helppo majoneesi syntyy vaivatta ja höystää monet herkut. Käytä majoneesi sellaisenaan esimerkiksi voileivissä tai mausta mieleseksi. Katso vinkit!

Ainekset

Helppo majoneesi

  • 2 kpl munankeltuaista
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 ripaus sormisuolaa ja rouhittua valko- tai mustapippuria
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1.5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Helppo majoneesi valmistuu näin:

1. Sekoita huoneenlämpöiset keltuaiset, valkoviinietikka, sitruunamehu, sinappi ja mausteet kulhossa.

2. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan kunnolla sekoittaen. Käytä majoneesi sellaisenaan esimerkiksi toast skagen -leipiin tai mausta mieleiseksi.

Majoneesin maustamisvinkit:

Avokadomajoneesi: Sekoita majoneesin joukkoon yksi kypsä, kuorittu ja soseutettu avokado. Sopii kanalle, kalkkunalle tai kasvisleiville.

Tillimajoneesi: Sekoita majoneesin joukkoon pari ruokalusikallista hienonnettua, tuoretta tilliä. Sopii erilaisille kalaleiville, kuten savu- ja graavikalalle.

Kevennetty majoneesi: Kevennä majoneesia korvaamalla puolet majoneesin määrästä kermaviilillä tai jogurtilla.

Katso myös: Gluteenittomat arancini-pyörykät ja vegaaninen majoneesi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Limetti-chilimajoneesi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo majoneesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.