Makaronilaatikko lihaliemeen
Makaronilaatikko lihaliemeen on tutun arkiruoan maidoton versio. Lihaliemessä on upea maku, joka tuo suosikkiruokaan syvyyttä. Pikainen arkiliemi valmistuu laadukkaasta fondista tai lihaliemikuutiosta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Makaronilaatikko lihaliemeen
- 400 g makaronia
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Muna-lihaliemiseos
- 3 kananmunaa
- 6 dl lihalientä (fondista tai kuutiosta)
Päälle
- 1 dl panko-korppujauhoja
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Makaronilaatikko lihaliemeen tehdään helposti näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Keitä 400 grammaa makaroneja suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta siivilässä ja siirrä suureen uunivuokaan odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla yksi ruokalusikallinen öljyä. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria. Siirrä jauheliha-sipuliseos uunivuokaan makaronien joukkoon.
- Valmista muna-lihaliemiseos. Riko kulhoon kolme kananmunaa, lisää joukkoon kuusi desilitraa lihalientä. Vatkaa haarukalla minuutin ajan, kunnes munat ovat sekoittuneet hyvin liemeen. Kaada liemi vuokaan makaronien päälle.
- Sekoita puoli desilitraa öljyä ja yksi desilitra panko-korppujauhoja ja levitä seos makaronilaatikon pinnalle. Paista makaronilaatikko 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Lue myös: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko
Lue myös Anna.fi: Kana-pinaatti-pastagratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makaronilaatikko lihaliemeen