Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makaronilaatikko lihaliemeen

Makaronilaatikko lihaliemeen on tutun arkiruoan maidoton versio. Lihaliemessä on upea maku, joka tuo suosikkiruokaan syvyyttä. Pikainen arkiliemi valmistuu laadukkaasta fondista tai lihaliemikuutiosta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Makaronilaatikko lihaliemeen

  • 400 g makaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Muna-lihaliemiseos

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl lihalientä (fondista tai kuutiosta)

Päälle

  • 1 dl panko-korppujauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Makaronilaatikko lihaliemeen tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Keitä 400 grammaa makaroneja suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta siivilässä ja siirrä suureen uunivuokaan odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla yksi ruokalusikallinen öljyä. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria. Siirrä jauheliha-sipuliseos uunivuokaan makaronien joukkoon.
  4. Valmista muna-lihaliemiseos. Riko kulhoon kolme kananmunaa, lisää joukkoon kuusi desilitraa lihalientä. Vatkaa haarukalla minuutin ajan, kunnes munat ovat sekoittuneet hyvin liemeen. Kaada liemi vuokaan makaronien päälle.
  5. Sekoita puoli desilitraa öljyä ja yksi desilitra panko-korppujauhoja ja levitä seos makaronilaatikon pinnalle. Paista makaronilaatikko 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Lue myös: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko

Lue myös Anna.fi: Kana-pinaatti-pastagratiini


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makaronilaatikko lihaliemeen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.