Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makaronilaatikko maa-artisokalla

Makaronilaatikko maa-artisokalla on sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta se on myös mehukas kumppani syksyisille liharuoille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Makaronilaatikko maa-artisokalla:

  • 500 g maa-artisokkia
  • 4 dl makaronia
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta, esim. Västerbotten
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Makaronilaatikko maa-artisokalla tehdään helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Keitä myös makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta makaronit.

2. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, puolet juustoraasteesta sekä mausteet.

3. Nosta voideltuun uunivuokaan puolet makaronista ja kaada päälle maa-artisokat. Nostele päälle loput makaroneista. Valuta päälle muna-maitoseos. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

4. Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna makaronilaatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kokeile myös muita maukkaita makaronilaatikoita: Isoäidin makaronilaatikko Pippurinen makaronilaatikko Munaton makaronilaatikko Ruoka.fi: Liha-makaronilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makaronilaatikko maa-artisokalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.