
Makeat briossit
Makeat briossit haastavat perinteiset laskiaispullat, sillä leivonnaisen sisällä on mantelimassaa muistuttava maukas täyte.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Makeat briossit, taikina
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ tl suolaa
- 2 isoa kananmunaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 125 g pehmeää voita
Makeat briossit, täyte
- 100 g pehmeää voita
- 150 g mantelijauhetta
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl keltaisia rusinoita
Pinnalle
- 1 kananmuna
- 1 dl mantelilastuja
Koristelu
- 2 dl tomusokeria
- tilkka vettä
- (elintarvikeväriä) tai tomusokeria
Valmistusohje
Makeat briossit leivotaan helposti näin:
1. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Kuumenna 2 1/2 desilitraa maitoa kädenlämpöiseksi, murenna sekaan 25 grammaa tuorehiivaa. Lisää kaksi ruokalusikallista sokeria, puolitoista teelusikallista suolaa ja kaksi isoa kananmunaa puuhaarukalla vatkaten.
2. Alusta kahdeksan desilitraa vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa hyvin. Lisää 125 grammaa pehmeää voita pieninä nokareina ja vaivaa noin 15 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.
3. Sekoita täytettä varten sata grammaa voita, 150 grammaa mantelijauhetta, kaksi desilitraa tomusokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria keskenään. Vuoraa muffinipelti paperisilla amerikan muffinivuoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makeat briossit