Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makeat kaurapuuroletut

Aamulla keitetystä kaurapuurosta valmistuu hetkessä suussasulavia lettusia. Nämä makeat letut ovat parhaimpia jämäherkkuja!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 4 dl valmista kaurapuuroa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan kuori
  • 50 g valkosuklaata
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • marjoja
  • vaahterasiirappia
  • valkosuklaalastuja

Valmistusohje

1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon munat, jauhot ja sokerit. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja rouhittu valkosuklaa.

2. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15–30 minuuttia.

3. Paista letut voissa lettupannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa lämpimien lettujen kanssa marjoja, vaahterasiirappia ja valkosuklaalastuja. Kokeile lisukkeeksi myös paksua maustamatonta jogurttia.

Vinkki: Kaurapuuroletut ovat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä. Ne maistuvat parhaimmilta aamupalalla, brunssilla tai jälkiruoaksi.

Lisää reseptejä:

Kookosletut Kahden suklaan letut Ruoka.fi: Banaanipannarit ja hunajajogurttia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makeat kaurapuuroletut

Eija

Sitruunankuorta ei löytynyt, joten en laittanut. Puuro johon tein, oli löysähköä, joten letut ei pysynyt kovin hyvin kasassa. Ens kerta teen tiukempaan puuroon tai lisään vähän jauhoja enempi. Maku sen sijaan oli ihastuttava!! Ehdottomasti jatkoon, keveitäkin vielä! Ei tullut ähkyä kuten tavan letuista monesti tulee. Kympin resepti! Kiitos!

Eija

Eikä ollut vaahterasiirappia, eikä valkosuklaatakaan 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.