Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makisushit

Makisushit saavat täytteekseen tässä ohjeessa munakasta, kurkkua ja porkkanaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Makisushit

  • 4 nori-leväarkkia
  • 3 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
  • 3½-4½ dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 tl sokeria
  • ½ kurkkua
  • 2 porkkanaa

munakas:

  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1-2 tl sokeria

maustamiseen:

  • wasabi-tahnaa maun mukaan

rullaamista varten:

  • sushimatto

tarjoiluun:

  • wasabi-tahnaa
  • Kikkoman-soijakastiketta (tai muuta japanilaista)
  • gari-inkiväärisäilykettä

Valmistusohje

Makisushit tehdään näin:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan niin, että vesi imeytyy siihen.
  2. Sekoita viinietikasta, suolasta ja sokerista kastike, jolla maustat riisin. Sekoita riisi ilmavaksi.
  3. Keitä kuoritut porkkanat vesitilkassa, joka on maustettu suolalla ja sokerilla.
  4. Sekoita munat, vesi, soijakastike ja sokeri ja paista pieni munakas.
  5. Jäähdytä kaikki ainekset ja pilko vihannekset tikuiksi sekä munakas suikaleiksi.
  6. Pane leväarkki sushimaton päälle, levitä sille kerros riisiä ja vähän vihanneksia sekä munakasta.Voit lisätä mausteeksi Wasabi-tahnaa, mutta huomaa, että se on voimakkaan makuista. Kierrä leväarkki rullalle sushimattoa apuna käyttäen. Kun olet tehnyt neljä rullaa, leikkaa ne kuuteen tai seitsemään viipaleeseen.
  7. Säilytä makisushit kylmässä ja tarjoa niiden kanssa soijakastiketta, johon susheja kastetaan syödessä. Kastikkeen voi maustaa halutessaan Wasabi-tahnalla, lisäksi syödään Gari-inkiväärilastuja.

VINKKI: Makisushiin voi kätkeä myös avokadoa tai paprikaa tai tuoretta lohta tai siikaa. Sushi-riisistä voi pyöritellä lisäksi palleroita, jotka koristellaan kalaviipaleilla tai katkaravuilla.

Lue myös: Sushikulho tehdää näin

Lue myös Anna.fi: Sushia vasta-alkajalle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makisushit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.