Makisushit
Makisushit saavat täytteekseen tässä ohjeessa munakasta, kurkkua ja porkkanaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Makisushit
- 4 nori-leväarkkia
- 3 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
- 3½-4½ dl vettä
- 2 rkl riisiviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
- ½ tl suolaa
- 2-3 tl sokeria
- ½ kurkkua
- 2 porkkanaa
munakas:
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vettä
- 2 tl soijakastiketta
- 1-2 tl sokeria
maustamiseen:
- wasabi-tahnaa maun mukaan
rullaamista varten:
- sushimatto
tarjoiluun:
- wasabi-tahnaa
- Kikkoman-soijakastiketta (tai muuta japanilaista)
- gari-inkiväärisäilykettä
Valmistusohje
Makisushit tehdään näin:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan niin, että vesi imeytyy siihen.
- Sekoita viinietikasta, suolasta ja sokerista kastike, jolla maustat riisin. Sekoita riisi ilmavaksi.
- Keitä kuoritut porkkanat vesitilkassa, joka on maustettu suolalla ja sokerilla.
- Sekoita munat, vesi, soijakastike ja sokeri ja paista pieni munakas.
- Jäähdytä kaikki ainekset ja pilko vihannekset tikuiksi sekä munakas suikaleiksi.
- Pane leväarkki sushimaton päälle, levitä sille kerros riisiä ja vähän vihanneksia sekä munakasta.Voit lisätä mausteeksi Wasabi-tahnaa, mutta huomaa, että se on voimakkaan makuista. Kierrä leväarkki rullalle sushimattoa apuna käyttäen. Kun olet tehnyt neljä rullaa, leikkaa ne kuuteen tai seitsemään viipaleeseen.
- Säilytä makisushit kylmässä ja tarjoa niiden kanssa soijakastiketta, johon susheja kastetaan syödessä. Kastikkeen voi maustaa halutessaan Wasabi-tahnalla, lisäksi syödään Gari-inkiväärilastuja.
VINKKI: Makisushiin voi kätkeä myös avokadoa tai paprikaa tai tuoretta lohta tai siikaa. Sushi-riisistä voi pyöritellä lisäksi palleroita, jotka koristellaan kalaviipaleilla tai katkaravuilla.
Lue myös: Sushikulho tehdää näin
Lue myös Anna.fi: Sushia vasta-alkajalle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makisushit