Reseptit
30-60 min
4

Makkara-lehtikaalikeitto

Mausteinen makkara antaa keitolle tuhdin maun. Valmiiksi pilkottu ja pakastettu lehtikaali on kätevä lisätä keittoon.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 sipuli
2-3 valkosipulikynttä
2 rkl öljyä
1/2 purjo
2 porkkanaa
7 kiinteää perunaa
1 l lihalientä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl kuivattua timjamia
1/2 tl kuivattua rosmariinia
2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1 prk (260 g) makkaraa (Krakovan Wojtek)
1/2 ps (500 g) pakastettua lehtikaalia
1/2-1 tl suolaa
1/2 dl lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita pari minuuttia öljyssä kattilassa, älä ruskista.

2. Halkaise purjo ja huuhdo mullat pois ja suikaloi. Kuori porkkanat ja perunat ja kuutioi. Lisää kasvikset kattilaan ja kuullota hetki. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja kuivamausteet. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat on kypsiä.

3. Kuutioi makkarat ja ruskista. Lisää makkarat ja lehtikaali keiton joukkoon ja kiehauta.

4. Mausta suolalla ja lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Nauti pakkaspäivänä hyvän leivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Mausteinen makkarakeitto on talviruokaa parhaimmillaan:

espanjalainen chorizo-perunakeitto

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

tulinen makkaraminestrone

Tulinen makkaraminestrone

makkaraborssi

Makkaraborssi

Ruoka.fi: Espanjalainen makkarakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Makkara-lehtikaalikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X