Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarakebab – täytä sämpylä rapeilla lenkkimakkaralastuilla

Makkarakebab on helpoista helpoin arjen aarre. Se tehdään lenkkimakkarasta ohuita lastuja veistämällä ja paahdetaan uunissa rapeaksi. Mak­kara pitää muis­taa vain pakastaa ensin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Makkarakebab

 • 500 g lenkkimakkaraa (jäinen)
 • 8 pehmeää sämpylää
 • 2  dl chilimajoneesia 
 • 4 tomaattia
 • 2 punasipulia
 • pieni jäävuorisalaatti

Valmistusohje

Makkarakebab tehdään helposti näin:

 1. Laita yksi 500 gramman painoinen lenkkimakkara ajoissa pakastimeen. Pakasta makkaraa vähintään muutaman tunnin ajan. Jäisestä makkarasta on helppo leikata lastuja kebabin tyyliin.
 2. Ota jäinen lenkkimakkara pakasteesta. Pidä pakkausta hetken aikaa kuuman veden alla, niin saat pakkauksen auki ja makkaran kuoren irti.  Tee pieni avustava viilto kuoreen ja revi kuori irti.
 3. Kebabtyylisiä lastuja saat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Myös mandoliini toimii hyvin tässä. Levitä lastut leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle kaksi teelusikallista mietoa paprikajauhetta. Paista 225 asteessa uunin keski- tai alatasolla noin kymmenen minuuttia, kunnes lastut ovat ruskistuneet. Kääntele välillä.
 4. Esivalmistele kaikki raaka-aineet. Viipaloi neljä tomaattia, kaksi punasipulia ja hienonna yksi pieni kerä jäävuorisalaattia.
 5. Halkaise kahdeksan pehmeää sämpylää. Pursota sämpylöiden kansiin kaksi desilitraa chilimajoneesia. Kokoa päälle salaattia, tomaattia, sipulia ja paistettua makkaraa (makkarakebab). Lisää halutessasi vielä majoneesia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.

Lue myös: Rakastetaanko teilläkin makkararuokia? Lue lenkkimakkaran mielenkiintoisesta historiasta

Lue myös Anna.fi: Kebabpatonki ja punaherukkachutneyta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarakebab – täytä sämpylä rapeilla lenkkimakkaralastuilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.