
Makkarakebab – täytä sämpylä rapeilla lenkkimakkaralastuilla
Makkarakebab on helpoista helpoin arjen aarre. Se tehdään lenkkimakkarasta ohuita lastuja veistämällä ja paahdetaan uunissa rapeaksi. Makkara pitää muistaa vain pakastaa ensin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Makkarakebab
- 500 g lenkkimakkaraa (jäinen)
- 8 pehmeää sämpylää
- 2 dl chilimajoneesia
- 4 tomaattia
- 2 punasipulia
- 1 pieni jäävuorisalaatti
Valmistusohje
Makkarakebab tehdään helposti näin:
- Laita yksi 500 gramman painoinen lenkkimakkara ajoissa pakastimeen. Pakasta makkaraa vähintään muutaman tunnin ajan. Jäisestä makkarasta on helppo leikata lastuja kebabin tyyliin.
- Ota jäinen lenkkimakkara pakasteesta. Pidä pakkausta hetken aikaa kuuman veden alla, niin saat pakkauksen auki ja makkaran kuoren irti. Tee pieni avustava viilto kuoreen ja revi kuori irti.
- Kebabtyylisiä lastuja saat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Myös mandoliini toimii hyvin tässä. Levitä lastut leivinpaperin päälle uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle kaksi teelusikallista mietoa paprikajauhetta. Paista 225 asteessa uunin keski- tai alatasolla noin kymmenen minuuttia, kunnes lastut ovat ruskistuneet. Kääntele välillä.
- Esivalmistele kaikki raaka-aineet. Viipaloi neljä tomaattia, kaksi punasipulia ja hienonna yksi pieni kerä jäävuorisalaattia.
- Halkaise kahdeksan pehmeää sämpylää. Pursota sämpylöiden kansiin kaksi desilitraa chilimajoneesia. Kokoa päälle salaattia, tomaattia, sipulia ja paistettua makkaraa (makkarakebab). Lisää halutessasi vielä majoneesia.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2021.
Lue myös: Rakastetaanko teilläkin makkararuokia? Lue lenkkimakkaran mielenkiintoisesta historiasta
Lue myös Anna.fi: Kebabpatonki ja punaherukkachutneyta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makkarakebab – täytä sämpylä rapeilla lenkkimakkaralastuilla