
Makkarapasta
Helppo makkarapasta tehdään yhdessä astiassa tiskiä säästäen. Pasta kypsyy kastikkeen kanssa samassa padassa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Makkarapasta
- 300 g mausteista makkaraa
- 4 lehtikaalin lehteä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1 l kasvis- tai kanalientä
- 350 g pientä pennepastaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
Valmistusohje
Makkarapasta valmistuu helposti näin:
1. Pilko 300 grammaa mausteista makkaraa, revi neljä lehteä lehtikaalta pieneksi, hienonna kaksi sipulia ja neljä valkosipulinkynttä ja pilko paprika.
2. Kuumenna isossa padassa neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja lisää kaikki ainekset pataan. Kuullota aineksia viisi minuuttia puukauhalla sekoitellen.
3. Lisää kaksi purkkia tomaattimurskaa, litra kasvis- tai kanalientä, 350 grammaa pientä pennepasta ja teelusikallinen suolaa. Laita kansi päälle ja anna padan kuumentua kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on pehmeää. Lisää halutessasi lientä.
4. Lisää lopuksi kaksi desilitraa vihreitä kivettömiä oliiveja pastan joukkoon.
Vinkki! Tarjoa makkarapasta amerikkalaisen kaalisalaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.
Lue myös Anna.fi:Chorizobolognese
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makkarapasta