Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarapasta

Helppo mak­karapasta tehdään yhdessä astiassa tiskiä säästäen. Pasta kypsyy kastikkeen kanssa samassa padassa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Makkarapasta

  • 300 g mausteista makkaraa
  • 4 lehtikaalin lehteä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 350 g pientä pennepastaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja

Valmistusohje

Makkarapasta valmistuu helposti näin:

1. Pilko 300 grammaa mausteista makkaraa, revi neljä lehteä lehtikaa­lta pieneksi, hienonna kaksi sipulia ja neljä valkosipulinkynttä ja pilko paprika.

2. Kuumenna isossa padassa neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja lisää kaikki ainekset pataan. Kuullota aineksia viisi minuuttia puukauhalla sekoitellen.

3. Lisää kaksi purkkia tomaattimurskaa, litra kasvis- tai kanalientä, 350 grammaa pientä pennepasta ja teelusikallinen suolaa. Laita kansi päälle ja anna padan kuumentua kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 mi­nuuttia tai kunnes pasta on peh­meää. Lisää halutessasi lientä.

4. Lisää lopuksi kaksi desilitraa vihreitä kivettömiä oliiveja pastan jouk­koon.

makkarapasta

Vinkki! Tarjoa makkarapasta amerikkalaisen kaalisalaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2022.

Lue myös Anna.fi:Chorizobolognese


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.