Maksaa venetsialaiseen tapaan
Fegato alla veneziana eli maksaa venetsialaiseen tapaan on italialainen klassikko, joka valmistuu nopeasti muutamasta aineksesta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
- 500 g puhdistettua vasikan- tai naudanmaksaa
- 2 isoa keltasipulia
- 2 rkl voita
- ½ dl öljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- nippu tuoretta salviaa tai persiljaa
- 1- 1 ½ dl valkoviiniä
- 1 rkl lihafondia
Valmistusohje
- Puolita sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuumenna puolet öljystä ja voista pannulla. Lisää sipulit ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää kansi päälle ja anna hautua kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita välillä.
- Viipaloi maksa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu. Paista pippurilla ja suolalla maustetut maksaviipaleet nopeasti molemmin puolin voissa. Lisää salvia pannulle. Yhdistä maksa ja sipuliseos. Lisää pannulle valkoviini ja lihafondi, sekoita. Kypsennä muutama minuutti. Tarkista maku.
- Tarjoa heti polentan tai perunasoseen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maksaa venetsialaiseen tapaan
Täytyy kokeilla ensiviikolla, tosi maukkaan tuntinen italialainen herkku 😁
Täytyy kokeilla ensiviikolla, tosi maukkaan tuntinen italialainen herkku 😁
Missä vaiheessa se salvia lisätään?
Kiitos huomiosta. Salvia lisätään pannulle maksan paistamisen yhteydessä. Tein korjauksen reseptiin! Terkuin Tiina