Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maksaa venetsialaiseen tapaan

Fegato alla veneziana eli maksaa venetsialaiseen tapaan on italialainen klassikko, joka valmistuu nopeasti muutamasta aineksesta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g puhdistettua vasikan- tai naudanmaksaa
  • 2 isoa keltasipulia
  • 2 rkl voita
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • nippu tuoretta salviaa tai persiljaa
  • 1- 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 rkl lihafondia

Valmistusohje

 

  1. Puolita sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuumenna puolet öljystä ja voista pannulla. Lisää sipulit ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää kansi päälle ja anna hautua kunnes sipulit ovat pehmenneet. Sekoita välillä.
  2. Viipaloi maksa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna paistinpannu. Paista pippurilla ja suolalla maustetut maksaviipaleet nopeasti molemmin puolin voissa. Lisää salvia pannulle. Yhdistä maksa ja sipuliseos. Lisää pannulle valkoviini ja lihafondi, sekoita. Kypsennä muutama minuutti. Tarkista maku.
  3. Tarjoa heti polentan tai perunasoseen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maksaa venetsialaiseen tapaan

Buongiorno pave

Täytyy kokeilla ensiviikolla, tosi maukkaan tuntinen italialainen herkku 😁

Buongiorno pave😀

Täytyy kokeilla ensiviikolla, tosi maukkaan tuntinen italialainen herkku 😁

Telle

Missä vaiheessa se salvia lisätään?

Tiina Rantanen

Kiitos huomiosta. Salvia lisätään pannulle maksan paistamisen yhteydessä. Tein korjauksen reseptiin! Terkuin Tiina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.