Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maksapasteijaleipä

Maksapasteijaleipä on näyttävä alkupala tai lounas. Leipä on saanut vaikutteita Tanskasta. Siellä voileipien lisukkeiden valmistus ja niiden sommittelu ovat tarkkaa puuhaa

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maksapasteijaleipä

  • 4 viipaletta ruisvuokaleipää
  • 1 nokare voita tai margariinia
  • 4 salaatinlehteä
  • 150 g viipaloitavaa maksapasteijaa
  • 3 viipaletta fileepekonia
  • minikokoisia suolakurkkuja

Punasipuli-mustaherukkahilloke

  • 1 punasipuli
  • ½ dl mustaherukoita
  • 4 rkl hillo-marmeladisokeria
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

Maksapasteijaleipä valmistuu näin:

1. Valmista ensin hilloke. Kuori ja hienonna punasipuli. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä.

2. Paloittele pekonit pienemmiksi paloiksi. Paista pekonit rapeaksi pannulla omassa rasvassaan.

3. Sipaise leiville rasvaa. Nostele päälle salaatinlehdet ja maksapasteijaviipaleet. Viimeistele maksapasteijaleipä pekonilla, pienillä suolakurkuilla ja punasipuli-mustaherukkahillokkeella.

Lue myös: Voileipä vie nälän – skandinaavisen keittiön klassikkoleivät hurmaavat

Lue myös Anna.fi: 15 x voileipä – poimi parhaat voileipäideat piknikille!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maksapasteijaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.