Maksapasteijaleipä
Maksapasteijaleipä on näyttävä alkupala tai lounas. Leipä on saanut vaikutteita Tanskasta. Siellä voileipien lisukkeiden valmistus ja niiden sommittelu ovat tarkkaa puuhaa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Maksapasteijaleipä
- 4 viipaletta ruisvuokaleipää
- 1 nokare voita tai margariinia
- 4 salaatinlehteä
- 150 g viipaloitavaa maksapasteijaa
- 3 viipaletta fileepekonia
- minikokoisia suolakurkkuja
Punasipuli-mustaherukkahilloke
- 1 punasipuli
- ½ dl mustaherukoita
- 4 rkl hillo-marmeladisokeria
- ½ dl vettä
Valmistusohje
Maksapasteijaleipä valmistuu näin:
1. Valmista ensin hilloke. Kuori ja hienonna punasipuli. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä.
2. Paloittele pekonit pienemmiksi paloiksi. Paista pekonit rapeaksi pannulla omassa rasvassaan.
3. Sipaise leiville rasvaa. Nostele päälle salaatinlehdet ja maksapasteijaviipaleet. Viimeistele maksapasteijaleipä pekonilla, pienillä suolakurkuilla ja punasipuli-mustaherukkahillokkeella.
Lue myös: Voileipä vie nälän – skandinaavisen keittiön klassikkoleivät hurmaavat
Lue myös Anna.fi: 15 x voileipä – poimi parhaat voileipäideat piknikille!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maksapasteijaleipä