
Maksapatee ja glögiomenat
Maksapatee ja glögiomenat sopivat hyvin yhteen. Tuoreet salvian oksat viimeistelvät ylellisen pateen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Maksapatee:
- 600 g broilerin- tai vasikanmaksaa
- 170 g pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 6 viipaletta paahtoleipää
- 3 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- 2 tl Provencen yrttimaustesekoitusta
- 1 rkl konjakkia
koristeeksi
- tuoreita salvian oksia
Glögiomenat
- 3 hapahkoa omenaa
- 5 dl alkoholitonta omenaglögiä (Blossa)
Valmistusohje
1. Sulata pakastettu broilerinmaksa siivilässä. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka pekonilla. Jos pekonia jää, jauha se pateemassan joukkoon.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota silppu öljytilkassa.
3. Pane leipäviipaleet kerman kanssa monitoimikoneeseen ja anna liota hetki. Lisää muut ainekset koneeseen ja pyöritä muutama minuutti, jotta seos kuohkeutuu tasaiseksi massaksi.
4. Kaada seos vuokaan pekoniviipaleiden päälle. Peitä vuoka foliolla. Aseta vuoka uunipannulle ja kaada pannulle vettä. Kypsennä vesihauteessa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa lohkoiksi. Kiehauta glögissä ja anna jäähtyä liemessä.
6. Nosta vuoka uunipannulta, ota pannu uunista ja kypsennä maksapateeta vuossa ritilällä noin 15 minuuttia pohjan paistopinnan saamiseksi. Anna maksapateen jäähtyä hieman ja kumoa se vadille. Tarjoa maksapatee omenalohkojen tai kirpakan hillon kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maksapatee ja glögiomenat