Mallasmestarin siemenleipä

Mallasmestarin siemenleipä 

60+
min
2 annosta
yli 60 min
Tarjoa mallasmestarin siemenleipä kossugraavatun lohileivän kanssa. Lakritsilla maustetun leivän maku vain paranee säilytettäessä. Leivän voi myös pakastaa.

Ainekset

2 pkt Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäaineksia
1 pussi (180 g) siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
3 rkl raakalakritsijauhetta
5 dl vettä tai omenamehua

Valmistusohje

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva ja ¾ siemenistä jauhoseoksen joukkoon. Lisää neste jauho-siemenseokseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisesti sekoittunut.

2. Nostele taikina kahteen pakkauksessa olevaan, voideltuun leipävuokaan ja ripottele pinnalle loput siemenistä. Tai vuoraa 3 litran vetoinen, suorakaiteenmuotoinen leipävuoka leivinpaperilla ja pane taikina kohoamaan siihen.

3. Kohota leipää leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

4. Tarjoa Koskenkorva100 -graavatun lohen kanssa. Leivän maku vain paranee säilytettäessä ja sen voi pakastaa.

Katso myös ohje:

Lakritsainen saaristolaisleipä

21.06.2017
Tiina Rantanen
tiina rantanen