Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mallasmestarin siemenleipä

Tarjoa mallasmestarin siemenleipä kossugraavatun lohileivän kanssa. Lakritsilla maustetun leivän maku vain paranee säilytettäessä. Leivän voi myös pakastaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 2 pkt Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäaineksia
  • 1 pussi (180 g) siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
  • 3 rkl raakalakritsijauhetta
  • 5 dl vettä tai omenamehua

Valmistusohje

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva ja ¾ siemenistä jauhoseoksen joukkoon. Lisää neste jauho-siemenseokseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisesti sekoittunut.

2. Nostele taikina kahteen pakkauksessa olevaan, voideltuun leipävuokaan ja ripottele pinnalle loput siemenistä. Tai vuoraa 3 litran vetoinen, suorakaiteenmuotoinen leipävuoka leivinpaperilla ja pane taikina kohoamaan siihen.

3. Kohota leipää leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

4. Tarjoa Koskenkorva100 -graavatun lohen kanssa. Leivän maku vain paranee säilytettäessä ja sen voi pakastaa.

Katso myös ohje:

Lakritsainen saaristolaisleipä

© Tiina Rantanen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mallasmestarin siemenleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.