Mallasmestarin siemenleipä
Tarjoa mallasmestarin siemenleipä kossugraavatun lohileivän kanssa. Lakritsilla maustetun leivän maku vain paranee säilytettäessä. Leivän voi myös pakastaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 pkt Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipäaineksia
- 1 pussi (180 g) siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)
- 3 rkl raakalakritsijauhetta
- 5 dl vettä tai omenamehua
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva ja ¾ siemenistä jauhoseoksen joukkoon. Lisää neste jauho-siemenseokseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisesti sekoittunut.
2. Nostele taikina kahteen pakkauksessa olevaan, voideltuun leipävuokaan ja ripottele pinnalle loput siemenistä. Tai vuoraa 3 litran vetoinen, suorakaiteenmuotoinen leipävuoka leivinpaperilla ja pane taikina kohoamaan siihen.
3. Kohota leipää leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
4. Tarjoa Koskenkorva100 -graavatun lohen kanssa. Leivän maku vain paranee säilytettäessä ja sen voi pakastaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mallasmestarin siemenleipä