Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mämmi crème brûlée

Crème brûlée on klassinen ranskalainen jälkiruoka, joka on yllättävän helppo valmistaa. Mämmi sopii rakenteensa puolesta maustamaan vanukasta. Kuivaa brûléen pinta ennen kuin ripottelet ruokosokerin, jotta saat siitä rapean.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mämmi crème brûlée:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 5 keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl mämmiä (sokeroimaton)

Päälle:

  • ruokosokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Laita kattilaan 4 dl kuohukermaa ja 1 dl täysmaitoa. Halkaise 1 vaniljatanko, raaputa sisus kattilaan ja lisää tanko. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen ja nosta liedeltä.

3. Yhdistä kulhossa 5 keltuaista ja 1/2 dl sokeria, vatkaa niitä hetken kevyesti. Kaada kuuma maito-kermaseos munamassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää 2 dl sokeroimatonta mämmiä ja sekoita, mutta älä vatkaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.

4. Kaada seos uuninkestäviin vuokiin. Laita vuoat uunipellille. Kaada kuumaa vettä niin, että se ulottuu vuokien puoleen väliin.

5. Kypsennä uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Jäähdytä jääkaapissa kylmiksi 2–3 tuntia.

6. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria ja paahda kaasupolttimella karamellimaiseksi rapeaksi pinnaksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/19.

Katso myös: Passion vaniljapasha, tropiikin valkosuklaamousse ja kuusi muuta pääsiäisen hedelmäistä jälkiruokaa

Anna.fi/ruoka:  Mämmiä lakkojen kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mämmi crème brûlée

Sinun täytyy kommentoidaksesi.