
Mango-mignonmaljat
Mango-mignonmaljoissa maut ovat kilpasilla. Pääsiäisen suosikkimuna Mignon sulatetaan laseihin ja tarjoillaan mangovanukkaan kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Mango-mignonmaljat
- 2 Mignon-suklaamunaa
Mangovanukas:
- 4 liivatetta
- 2 dl kuohukermaa
- ½ vaniljatanko
- 1.5 dl tomusokeria
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1.5 dl mangososetta (Bonne)
- (1-2 rkl appelsiinilikööriä, esimerkiksi Grand Marnier tai sitruunamehua)
Valmistusohje
Mango-mignonmaljat valmistuvat näin:
1. Kuori ja paloittele Mignonmunat. Leikkaa suklaamunat pieniksi paloiksi. Sulata rouhe vesihauteessa tai mikrossa. Aseta neljä viinilasia vinoon esimerkiksi korkealaitaiseen kakkuvuokaan. Valuta sulanut suklaa varovasti laseihin. Nosta vuoka varoen jääkaappiin ja anna suklaiden jähmettyä 2–3 tuntia.
2. Nosta liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatangot, huuhtele ne ja anna kuivua uutta käyttöä varten. Liota kuumaan kermaan sokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet.
3. Sekoita kulhossa jogurtti, mangosose ja likööri tai sitruunamehu. Sekoita joukkoon kermaseos.
4. Täytä lasit seoksella ja nosta mango-mignonmaljat hyytymään vielä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Katso myös: Pääsiäisen jälkiruoat raikkaasta – Kotilieden parhaat jälkkärireseptit
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Värikäs pääsiäinen lapsille
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mango-mignonmaljat
Video olisi tästä mukava! Onko suklaa helposti lusikoitavissa lasista, vai kovettuuko se lähes vastaavan kiinteäksi kuin vielä kokonainen kuorittu suklaa? Suklaata voisi siinä tapauksessa pehmentää hieman vaikka kermalla tai tuorejuustolla, liivatteella?