Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mango-mignonmaljat

Mango-mignonmaljoissa maut ovat kilpasilla. Pääsiäisen suosikkimuna Mignon sulatetaan laseihin ja tarjoillaan mangovanukkaan kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Mango-mignonmaljat

  • 2 Mignon-suklaamunaa

Mangovanukas:

  • 4 liivatetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ vaniljatanko
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1.5 dl mangososetta (Bonne)
  • (1-2 rkl appelsiinilikööriä, esimerkiksi Grand Marnier tai sitruunamehua)

Valmistusohje

Mango-mignonmaljat valmistuvat näin:

1. Kuori ja paloittele Mignonmunat. Leikkaa suklaamunat pieniksi paloiksi. Sulata rouhe vesihauteessa tai mikrossa. Aseta neljä viinilasia vinoon esimerkiksi korkealaitaiseen kakkuvuokaan. Valuta sulanut suklaa varovasti laseihin. Nosta vuoka varoen jääkaappiin ja anna suklaiden jähmettyä 2–3 tuntia.

2. Nosta liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma ja raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet. Anna seoksen kiehahtaa. Poista vaniljatangot, huuhtele ne ja anna kuivua uutta käyttöä varten. Liota kuumaan kermaan sokeri ja kuivaksi puristetut liivatteet.

3. Sekoita kulhossa jogurtti, mangosose ja likööri tai sitruunamehu. Sekoita joukkoon kermaseos.

4. Täytä lasit seoksella ja nosta mango-mignonmaljat hyytymään vielä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Mango-mignonmalja
Mango-mignonmalja on pääsiäisen raikas jälkiruoka. Kuva: Kristiina Kurronen

Katso myös: Pääsiäisen jälkiruoat raikkaasta – Kotilieden parhaat jälkkärireseptit

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Värikäs pääsiäinen lapsille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mango-mignonmaljat

Ihana ohje

Video olisi tästä mukava! Onko suklaa helposti lusikoitavissa lasista, vai kovettuuko se lähes vastaavan kiinteäksi kuin vielä kokonainen kuorittu suklaa? Suklaata voisi siinä tapauksessa pehmentää hieman vaikka kermalla tai tuorejuustolla, liivatteella?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.