Mangokinuski-tuorejuustotäyte munkeille
Mangokinuski-tuorejuustotäyte sopii niin itse tehtyjen munkkien täytteeksi kuin valmiina ostettujen. Piristä tuttu sokerimunkki superherkullisella hittitäytteellä, joka on tuttu mangojuustokakusta. Tätä on ihan pakko testata!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Mangokinuski-tuorejuustotäyte munkeille
- 2 dl sokeria
- 250 g mangososetta esim. Piltti
- 2 rkl hunajaa
- 3 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl sormisuolaa
Lopuksi
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistusohje
Mangokinuski-tuorejuustotäyte munkeille tehdään helposti näin:
- Mittaa kattilaan kaksi desiä sokeria, kaksi purkkia mangososetta (yhteensä 250 grammaa) ja kaksi ruokalusikallista hunajaa. Keitä aineksia yhteensä noin 20 minuuttia. Ensin pari minuuttia vähän kovemmalla lämmöllä, sen jälkeen tiputa lämpöä levyllä ja katka keittämistä niin, että seos pulppuilee koko ajan, mutta ei pala pohjaan. Seos muuttaa väriään tummemmaksi seoksen kiehuessa.
- Kun seos on kiehunut 20 minuuttia, kuumenna yksi desi kermaa. Lisää kerma ja kolme ruokalusikallista voita kattilaan. Keitä vielä noin 30 sekunttia ja nosta kattila levyltä.
- Sekoita joukkoon yksi teelusikallinen vaniljasokeria ja yksi-neljäsosa teelusikallista sormisuolaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kannen alla.
- Sekoita jäähtynyt mangokinuski ja 200 grammaa tuorejuustoa. Lusikoi mangokinuski-tuorejuustotäyte pursotinpussiin, sulje pussi ja leikkaa terä auki. Pursota täytettä munkkien sisään. Täyte riittää noin 20 munkkiin.
Lue myös: Leivo itse munkit helpolla ohjeella
Lue myös Anna.fi: Parhaat munkit, mukana myös uunidonitsit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangokinuski-tuorejuustotäyte munkeille