
Mangolassi
Mangolassi on yhtä aikaa raikkaan hedelmäinen ja pehmeän täyteläinen. Intialainen juoma sopii välipalaksi, hellepäivän herkuksi tai intialaisen aterian jälkiruoaksi. Valitse tuore, makea mango tai käytä säilykemangoa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mangolassi
- 1 kypsä mango tai 1 tlk (425/225 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl kevytmaitoa
- 1 limetin mehu
- ¼ tl kardemummaa
Lisäksi
- 2 rkl minttua tai sitruunamelissaa
- jääpaloja
Valmistusohje
Mangolassi valmistuu helposti näin:
- Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa kuutioiksi. Jos käytät säilykemangoa, valuta tölkki mangoviipaleita mehusta.
- Laita mango, kaksi desilitraa turkkilaista jogurttia, desilitra kevytmaitoa, yhden limetin mehu sekä 1/4 teelusikallinen jauhettua kardemummaa korkeareunaiseen kulhoon ja sekoita juoma sauvasekoittimella kuohkeaksi. Jäähdytä jääkylmäksi.
- Kaada mangolassi laseihin, lisää halutessasi jääpaloja ja koristele mintulla tai sitruunamelissalla.
Vinkki! Tarjoa mangolassi hellepäivänä välipalana tai jälkiruokana kanakorman jälkeen.
Lue myös Anna.fi: Tropical smoothie mangosta ja passiohedelmästä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mangolassi