Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mangolassi

Mangolassi on yhtä aikaa raikkaan hedelmäinen ja pehmeän täyteläinen. Intialainen juoma sopii välipalaksi, hellepäivän herkuksi tai intialaisen aterian jälkiruoaksi. Valitse tuore, makea mango tai käytä säilykemangoa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mangolassi

  • 1 kypsä mango tai 1 tlk (425/225 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 limetin mehu
  • ¼ tl kardemummaa

Lisäksi

  • 2 rkl minttua tai sitruunamelissaa
  • jääpaloja

Valmistusohje

Mangolassi valmistuu helposti näin:

  1. Huuhtele mango ja leikkaa hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin. Kuori mango veitsellä ja leikkaa kuutioiksi. Jos käytät säilykemangoa, valuta tölkki mangoviipaleita mehusta.
  2. Laita mango, kaksi desilitraa turkkilaista jogurttia, desilitra kevytmaitoa, yhden limetin mehu sekä 1/4 teelusikallinen jauhettua kardemummaa korkeareunaiseen kulhoon ja sekoita juoma sauvasekoittimella kuohkeaksi. Jäähdytä jääkylmäksi. 
  3. Kaada mangolassi laseihin, lisää halutessasi jääpaloja ja koristele mintulla tai sitruunamelissalla. 

Vinkki! Tarjoa mangolassi hellepäivänä välipalana tai jälkiruokana kanakorman jälkeen.

mangolassi

Lue myös Anna.fi: Tropical smoothie mangosta ja passiohedelmästä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mangolassi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.