Mangosorbetti Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mangosorbetti

Mangosorbetti on ihanan raikas kevennys ja päätös aterialle. Mangosorbetti syntyy nopeasti ja helposti sekä tuoreista mangoista että myös pakastemangopaloista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • 1 kypsä mango tai 1 ps (noin 250 g) pakastemangokuutioita
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 dl kuivaa kuohuviiniä, kuten proseccoa

Valmistusohje

Mangosorbetti valmistuu näin:

1. Kuori ja pilko mangot tai nosta puolisulaneet palat teholeikkuriin ja soseuta tomusokerin kanssa tasaiseksi. Sekoita joukkoon kuohuviini. Valuta seos kannelliseen astiaan ja nosta pakkaseen.

2.Anna sorbetin jähmettyä puolitoista tuntia. Sekoita huolellisesti reunoja myöden tasaiseksi. Laita takaisin pakastimeen. Sekoita sorbettia välillä niin, että seos jäätyy hileiseksi.

3. Nosta mangosorbetti pehmenemään ennen tarjoilua. Koverra sorbetista palloja ja annostele mangosorbetti tarjoilumaljoihin.

Näin leikkaat mangon Leikkaa kypsä mango pitkittäin molemmin puolin kiveä. Kuori ja leikkaa kiveen jäänyt hedelmäliha huolellisesti irti. Ruuduta hedelmä- lihat kuoressaan ja käännä kuoret kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta pienellä terävällä veitsellä suoraan kulhoon. Kuutioi loput hedelmälihat.

Vinkki: Voit valmistaa mangosorbetin myös jäätelökoneessa. Jos jäädytät liemen teräskulhossa, jäätymisaika melkein puolittuu.

Katso myös: Tunnista kypsä mango – helpoin tapa kuoria ja paloitella mango on yllättävän yksinkertainen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mango-pistaasirahka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mangosorbetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.