Mansikka-basilikapannacotta
Kesän herkullisin jälkiruoka syntyy mansikoiden ja basilikoiden kera tarjotusta pannacottasta. Verraton herkku - kokeile!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mansikka-basilikapannacotta
- 3 dl kuohukermaa
- 3 dl maitoa
- 2 rkl makeaa mansikkamehutiivistettä
- 2 dl Multi-hyytelösokeria
- 1 prk (200 g) pakastemansikkasosetta
- 1 rkl hienonnetua basilikaa
koristeeksi:
- tuoreita lohkottuja mansikoita
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
Mansikka-basilikapannacotta tehdään helposti näin:
1. Keitä kattilassa kermaa, maitoa, mehutiivistettä ja Multi-sokeria puolisen minuuttia ja nosta kattila syrjään.
2. Sekoita joukkoon sulatettu mansikkasose ja hyvin hienonnettu basilika. Kaada seos kahdeksaan annosmaljaan. Anna hyytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.
3. Perkaa ja lohko mansikat ja sekoita joukkoon hienonnettua tuoretta basilikaa. Anna mansikoiden maustua ja mehustua hyytymisen ajan. Koristele annokset mansikoilla ja basilikanlehdillä.
Katso myös: Mansikassa maistuu kesä – 5 makeaa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-basilikapannacotta