Mansikka- ja pistaasimarengit
Mansikka- ja pistaasimarengit ovat näyttävä tarjottava juhlapöytään. Jälkiruokamaisen tarjottavan marengeista saa kermavaahdon ja passionkastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 4 kananmunanvalkuaista
- ½ tl suolaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 3 dl hienoa kidesokeria (Siro)
Mansikkamarengit
- tippa punaista elintarvikepastaväriä
- 20 g pakastekuivattuja mansikkalastuja
Pistaasimarengit
- 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Nosta valkuaiset ja suola puh- taaseen metallikulhoon. Vaahdota kevyeksi, valkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon etikka ja lisää sokeria vähitellen koko ajan kunnolla vatkaten. Vaahdota kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Jaa marenki kahteen osaan ja värjää toinen pastavärillä vaaleanpunaiseksi.
2. Pursota tai lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille keskikokoisia marenkeja. Murusta vaaleanpunaisilla marengeille mansikkalastuja. Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi ja ripottele valkoisille marengeille.
3. Paista marenkeja 95-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Katsasta marenkeja 1,5 tunnin kuluttua. Marengit ovat valmiita, kun ne tuntuvat keveiltä ja irtoavat helposti leivinpaperilta. Tarjoa marengit sellaisenaan tai kermavaahdon ja passionkastikkeen kera.
Kokeile myös muita makeita herkkuja: Valkosuklaamacaronit Tuulihatut pistaasitäytteellä Masariinit Ruoka.fi; Minimuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka- ja pistaasimarengit