Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-raparperihilloke

Mehuinen mansikka-raparperihilloke sopii jäätelön, leivonnaisten tai räiskäleiden kaveriksi ja kakun täytteeksi.

Ainekset

  • 500 g paloiteltua raparperia
  • 500 g mansikoita
  • vaniljatanko
  • 300 g sokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 3 limetin mehu
  • 2 limetin raastettu kuori

Valmistusohje

1.Huuhdo ja kuori raparperin varret. Leikkaa varret paloiksi, mittaa ja kaada kattilaan. Ripottele joukkoon siirappia ja puolet sokerista. Perkaa mansikat kattilaan ja kaada jäljelle jäänyt sokeri sekä limettien raastettu kuori ja mehu päälle. Anna mehustua kylmässä noin 4 tuntia.

2. Kuumenna mehustuneita marjo- ja miedolla lämmöllä ja anna kiehua noin 30 minuuttia.

3. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hil- loke puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin ja peitä kansilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/16.

Mainioita hilloja mansikasta ja raparperista:

mansikkahillo

Aromikas mansikkahillo

mansikkahillo

Helppo mansikkahillo

Raparperi-aprikoosimarmeladi

Ruoka.fi: Mansikka-chilihillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperihilloke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.