Reseptit
alle 30 min

Mansikka-raparperilikööri

Mansikka-raparperilikööri tuo kesän keskelle syksyäkin. Mansikka-raparperiliköörin voi maustaa vaniljalla, kardemummalla, kanelilla, inkiväärillä, mintulla tai aavistuksella rosmariinia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mansikka-raparperilikööri:

2 l pieniä, makeita mansikoita
½ l raparperipaloja
500 g sokeria
5 dl vaaleaa siirappia
1 l kirkasta viinaa tai konjakkia

Valmistusohje

1. Halkaise mansikat ja kuutioi raparperit kannelliseen lasitölkkiin. Sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Anna maustua kylmässä noin tunti.

2. Kaada päälle alkoholi, sekoita ja sulje kannella. Anna maustua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä jääkaappiin ja anna mansikka-raparperiliköörin maustua kolmisen kuukautta.

3. Siivilöi ja kaada valmis mansikka-raparperilikööri pulloihin.

Kokeile myös muita liköörireseptejä:
Karviaislikööri
Raparperilikööri
Kirsikkalikööri
Ruoka.fi: Lakkalikööri

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperilikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X