Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-raparperilikööri

Mansikka-raparperilikööri tuo kesän keskelle syksyäkin. Mansikka-raparperiliköörin voi maustaa vaniljalla, kardemummalla, kanelilla, inkiväärillä, mintulla tai aavistuksella rosmariinia.

Ainekset

Mansikka-raparperilikööri:

  • 2 l pieniä, makeita mansikoita
  • ½ l raparperipaloja
  • 500 g sokeria
  • 5 dl vaaleaa siirappia
  • 1 l kirkasta viinaa tai konjakkia

Valmistusohje

1. Halkaise mansikat ja kuutioi raparperit kannelliseen lasitölkkiin. Sekoita joukkoon sokeri ja siirappi. Anna maustua kylmässä noin tunti.

2. Kaada päälle alkoholi, sekoita ja sulje kannella. Anna maustua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siirrä jääkaappiin ja anna mansikka-raparperiliköörin maustua kolmisen kuukautta.

3. Siivilöi ja kaada valmis mansikka-raparperilikööri pulloihin.

Kokeile myös muita liköörireseptejä: Karviaislikööri Raparperilikööri Kirsikkalikööri Ruoka.fi: Lakkalikööri


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperilikööri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.