Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-raparperipiirakka

Helpoista helpoin mansikka-raparperipiirakka leivotaan valmiista kauramurotaikinapohjasta. Täytteeksi tarvitaan vain mansikoita ja raparperia. Valmiin piirakan kanssa maistuu vaniljakastike tai jäätelö.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mansikka-raparperipiirakka, pohja

  • 1 pkt (800 g) kauramurotaikinaa (pakaste, esimerkiksi Myllyn Paras)

Mansikka-raparperipiirakka, täyte

  • 300 g mansikoita
  • 300 g raparperia
  • ½ dl sokeria
  • ½ luomusitruunan raastettu kuori

Mansikka-raparperipiirakka, pinnalle

  • 1 rkl sokeria

Mansikka-raparperipiirakka, tarjoiluun

  • ½ l vaniljajäätelöä tai 3–5 dl vaniljakastiketta

Valmistusohje

Mansikka-raparperipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Ota sulaneesta kaura-muropiirakkapoh­jasta 3⁄4 ja painele taikina vuoan (15 cm x 25 cm tai pyöreän 23 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Pilko 300 grammaa mansikoita ja 300 grammaa raparperia. Yhdistä pilkotut mansikat ja raparperi sekä puoli desilitraa sokeria ja puolikkaan sitruunan raastettu­ kuori ja keitä noin kymmenen minuuttia. Lusikoi täyte pohjan päälle ja mu­rusta loppu taikina täytteen päälle. Ripottele pinnalle yksi ruokalusikallinen sokeria.

3. Paista mansikka-raparperipiirakka uunin keskita­solla 200 asteessa alalämmöllä 10 minuuttia. Jatka paistamista tasa­ lämmöllä 180 asteessa vielä 15 mi­nuuttia.

4. Tarjoa mansikka-raparperipiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.

Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Lue myös Anna.fi: Raparperi hurmaa jäätelössä, fetapaistoksessa, marenkikakussa… Tässä ovat kesän ihanimmat makeat ja suolaiset raparperireseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-raparperipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.