Reseptit
30-60 min
10

Mansikka tatin

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 pkt (600 g) pakastelehtitaikinalevy
100 g voita
0.5 dl fariinisokeria
reilu litra mansikoita

Valmistusohje

Mansikka tatin on perinteisen omenaherkun mansikkainen versio. Pienet mansikka tatin -piirakat ovat helppo ja nopea vierasvara, sillä ne syntyvät kätevästi pakastetaikinasta.

1. Nosta lehtitaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa mansikat ja halkaise pituussuunnassa. Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri hieman sulaa ja karamellisoituu. Siirrä pannu levyltä syrjään.

2. Nosta mansikat pannulle ja kääntele kuumassa rasva-sokeri-seoksessa. Kauli sulanut taikina suuremmaksi levyksi. Painele muotilla halkaisijaltaan 12-14 cm kokoisia kiekkoja.

3. Asettele mansikat pienien halkaisijaltaan 12-14 cm olevien piirakkavuokien pohjalle. Nosta taikinalevyt päälle.

4. Pistele taikinalevyihin muutama reikä haarukalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Kumoa piirakat leivinpaperoidulle uunipellille. Käännä grillivastukset päälle ja paista piirakoihin rapea reunus pikaisesti kuumassa uunissa. Tarjoile mansikka tatin -piirakat jäähtyneinä, esimerkiksi jäätelön kera.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikka tatin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X