Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-vuohenjuusto-galette

Mansikka-vuohenjuusto-galette yhdistää herkullisella tavalla suolaista ja makeaa. Helpon avopiirakan valmistukseen ei tarvitse edes vuokaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Täyte

  • 2x200 g:n tankoa vuohenjuustoa
  • 250 g mansikoita
  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl seesaminsiemeniä
  • 3-4 oksaa tuoretta timjamia

Taikina

  • 2½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 125 g voita
  • 100 g ranskankermaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Valmistusohje

Mansikka-vuohenjuusto-galette valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita taikinan jauhot, ruokasooda ja suola keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kuutioitu voi, kunnes seoksen koostumus on murumainen.
  2. Lisää joukkoon lopuksi ranskankerma ja vesi ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Älä vaivaa taikinaa. Muotoile taikina paksuksi levyksi, kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Jos haluat valmistaa taikinan edellisenä päivänä, säilytä se jääkaapissa ja ota se noin 30 minuuttia ennen leipomista huoneenlämpöön pehmenemään.
  3. Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse yksi pohja kerrallaan jauhotetulla alustalla ympyräksi (halkaisija noin 20 cm).
  4. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne.
  5. Asettele noin neljä viipaletta vuohenjuustoa kunkin galettepohjan päälle niin, että reunoille jää 2–3 senttimetriä tyhjää. Voit murustaa osan viipaleista, jotta saat tilan täytettyä tasaisemmin.
  6. Asettele vuohenjuuston päälle reilusti mansikkaviipaleita. Kääntele piiraiden reunat keskustaa kohden.
  7. Voitele piiraat kananmunalla ja ripottele reunojen päälle seesaminsiemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes piiraat ovat kauniin kullanruskeat.
  8. Viimeistele mansikka-vuohenjuusto-galette tuoreella timjamilla. Nauti lämpiminä.

Vinkki! Tarjoa mansikka-vuohenjuusto-galette lämpimänä juusto-mansikkasalaatin kera.

mansikka-vuohenjuusto-galette
Mansikka-vuohenjuusto-galette on avopiirakka, jonka valmistukseen ei tarvitse edes vuokaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/24.

Lue myös Anna.fi: Marjapizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-vuohenjuusto-galette

Sinun täytyy kommentoidaksesi.