Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkagazpacho

Kylmänä juota­vassa mansikka­gazpachokei­tossa on samat raaka­-aineet kuin espanjalaisessa sukulaisessaan tomaatti­gazpachossa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mansikkagazpacho:

  • 2 l mansikoita
  • 3 avomaankurkkua
  • 1 suippopaprika
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kylmää vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa

Koristeeksi:

  • 50 g murustettua vuohenjuustoa tai fetajuustoa
  • basilikanlehtiä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Mansikkagazpacho tehdään näin:

1. Putsaa 2 l mansikoita ja poista kanta. Sekoita mansikat, 3 avomaankurkkua, 1 suippopaprika, 1 punainen chili, 2 valkosipulinkynttä 3 dl kylmää vettä, 1 tl suolaa ja 1 rkl punaviinietikkaa tehosekoittimessa soseeksi. Käytä kurkku kuorineen. Lisää suolaa tai chiliä oman maun mukaan.

2. Tarjoile juotava keitto jääkylmänä laseista.

Lue myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkagazpacho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.