Mansikkakeiju
Mansikkakeiju eli mansikkajälkiruoka tehdään annoskulhoihin ja maustetaan kesäsadon tuoreillamansikoilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mansikkakeiju eli mansikkajälkiruoka
- 200 g valkosuklaata
- 3 kpl liivatelehteä
- 5 dl kuohukermaa
- 2 kpl munaa
- 4 rkl pähkinärouhetta
- 0.5 l mansikoita
- 1.5 rkl konjakkia
pinnalle:
- mansikoita
- 1 dl vahvaa mansikkamehua
- 0.5 dl vettä
- 0.8 dl hyytelösokeria
koristeluun:
- raastettua valkosuklaata
Valmistusohje
Mansikkakeiju eli mansikkajälkiruoka tehdään näin:
- Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Rouhi pähkinät ja leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita munavaahto sulaneeseen, hiemanjäähtyneeseen suklaaseen. Kiehauta tilkka (2-3 rkl) vettä ja liuota puristetut liivatelehdet veteen.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muna-suklaaseokseen.
- Lisää suklaaseokseen pähkinät, konjakki, mansikat ja lopuksi kermavaahto. Kääntele seos tasaiseksi.
- Jaa valmis vaahtoseos pieniin tarjoiluastioihin tai yhteen suurempaan kulhoon. Anna hyytyävähintään 2 tuntia.
- Valmista mansikkamehusta, vedestä ja hyytelösokerista kiille. Kiehauta nesteet ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen. Asettele vaahdon pintaan mansikoita ja kaada mansikkakiille marjojen päälle. Anna jähmettyä viileässä 10 minuuttia.
- Halutessasi koristele mansikkakeiju ennen tarjoilua raastetulla valkosuklaalla.
Katso myös: Mansikat sitruunakastikkeessa tai Mansikoita ja vaniljahaudutettua raparperia
Lue myös Anna.fi: Makea mansikka muuntuu moneksi – poimi tästä herkkureseptit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkakeiju