Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkakeiju

Mansikkakeiju eli mansikkajälkiruoka tehdään annoskulhoihin ja maustetaan kesäsadon tuoreillamansikoilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mansikkakeiju eli mansikkajälkiruoka

  • 200 g valkosuklaata
  • 3 kpl liivatelehteä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 kpl munaa
  • 4 rkl pähkinärouhetta
  • 0.5 l mansikoita
  • 1.5 rkl konjakkia

pinnalle:

  • mansikoita
  • 1 dl vahvaa mansikkamehua
  • 0.5 dl vettä
  • 0.8 dl hyytelösokeria

koristeluun:

  • raastettua valkosuklaata

Valmistusohje

Mansikkakeiju eli mansikkajälkiruoka tehdään näin:

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Rouhi pähkinät ja leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita munavaahto sulaneeseen, hiemanjäähtyneeseen suklaaseen. Kiehauta tilkka (2-3 rkl) vettä ja liuota puristetut liivatelehdet veteen.
  3. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muna-suklaaseokseen.
  4. Lisää suklaaseokseen pähkinät, konjakki, mansikat ja lopuksi kermavaahto. Kääntele seos tasaiseksi.
  5. Jaa valmis vaahtoseos pieniin tarjoiluastioihin tai yhteen suurempaan kulhoon. Anna hyytyävähintään 2 tuntia.
  6. Valmista mansikkamehusta, vedestä ja hyytelösokerista kiille. Kiehauta nesteet ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen. Asettele vaahdon pintaan mansikoita ja kaada mansikkakiille marjojen päälle. Anna jähmettyä viileässä 10 minuuttia.
  7. Halutessasi koristele mansikkakeiju ennen tarjoilua raastetulla valkosuklaalla.

Katso myös: Mansikat sitruunakastikkeessa tai Mansikoita ja vaniljahaudutettua raparperia

Lue myös Anna.fi: Makea mansikka muuntuu moneksi – poimi tästä herkkureseptit!

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkakeiju

Sinun täytyy kommentoidaksesi.