Mansikkapullat
Nämä mansikkapullat saivat inspiraationsa naapurimaasta Ruotsista, jossa mansikkapullia myytiin nimellä Solbullen eli aurinkopullat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 2 kananmunaa
- noin 1 kg vehnäjauhoja
- 150-200 g voita
Täyte
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 l mansikoita
- repays sormisuolaa
Valmistusohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät taikinaan 2 pussia kuivahiivaa, käytä lämpimämpää (+ 42) taikinanestettä. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta pullia (paino n. 80 – 90 g). Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
- Voitele pullat munalla. Paina jokaiseen pullaan kolo, johon pistät voinokareen, teelusikallisen sokeria, pari kidettä sormisuolaa ja kokonaisen mansikan.
- Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 10 – 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkapullat