Reseptit

Mansikkasorbetti

Ainekset

  • 0.8 l tuoreita tai n. 200 g pakastettuja, osittain sulaneita mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Mansikkasorbetti
  1. Aseta monitoimikoneen kulhoon hienonnusterä. Soseuta siinä mansikat.
  2. Kaada kulhoon loput aineet ja sekoita muutaman sekunnin ajan.
  3. Pakasta sose. Tarjoa mansikkasorbetti kylmänä jäätelön tapaan.
  • Voit valmistaa sorbetteja mistä tahansa tuoreesta tai pakastetusta marjasta, säilykehedelmistä ja pehmeistä tuoreista hedelmistä. Hedelmämehun voit korvata sopivalla liköörillä.
  • Jos kiehautat veden ja sokerin, saat pehmeämmän sorbetin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkasorbetti

Ollkku

Hyvä resepti toimii hyvin

🌷

Voiko sitruuna mehun korvata viinirypäleellä?

Kotiliesi

Viinirypäleessä on paljon sokeria, ja ne ovat erittäin makeita. En korvaisi sitruunaa sillä. Sitruunan voi korvata vaikka limetillä tai greipillä.

Jos et niin makeasta välitä

Ehkä turhan makea, ehkä 0,25-0,5 dl vähemmän sokeria.

Kotiliesi

Erityisen makeista mansikoista tehtyyn herkkuun voi laittaa vähemmän sokeria.

Vastaa käyttäjälle KotiliesiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.