Reseptit
yli 60 min
10

Mansikkatäytekakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

rasvaa ja koppujauhetta

Raparperitäyte

5 dl paloiteltua raparperia
1 dl ruokosokeria

Kostutus

0.5 dl laimennettua raparperimehua

Täyte ja kuorrutus

3 dl kuohukermaa
1 dl kondensoitua maitoa tai kinuskikastiketta
1 l mansikoita

Valmistusohje

Mansikkatäytekakku on kesäisen kahvihetken kaunotar. Kesäinen täytekakku täytetään tuoreilla mansikoilla, raparperisoseella ja kermavaahdolla, jonka voi maustaa kinuskilla tai kondensoidulla maidolla.

1. Valmista kakkupohja ja raparperitäyte edellisenä päivänä. Voitele ja koppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, kaakao- ja leivinjauhe.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi seuloen ja sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

3. Keitä soseeksi sokeri ja raparperipalat. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

4. Halkaise kakku ja kostuta se mehulla. Levitä väliin raparperisosetta. Viipaloi kakun väliin mansikoita.

5. Vaahdota kerma ja mausta se kondensoidulla maidolla tai kinuskilla. Levitä osa seoksesta kakun väliin. Kokoa täytekakku ja levitä kermaseos kakun kuorrutukseksi. Korista mansikkatäytemansikoilla.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mansikkatäytekakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X