Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkavanukas

Mansikkavanukas on loista­va juhlajälkkäri, koska sen voi tehdä etukäteen. Pienellä vaivalla siitä saa todella näyttävän.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Mansikkavanukas

  • 3 dl hyytelösokeria
  • 8 dl kuohukermaa
  • 7 dl täysmaitoa
  • ¼ tl vaniljajauhetta tai vaniljauutetta

Vanukkaan pohjalle

  • 300 g mansikoita

Vanukkaan päälle

  • 200 g mansikoita
  • 3 raparperinvartta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Mansikkavanukas tehdään helposti näin:

1. Kuumenna kolme desilitraa hyytelösokeria ja 15 desilitraa kerma-maitoa kiehuvaksi kattilassa. Keitä pienellä lämmöllä 30 sekuntia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila heti pois levyltä ja sekoita joukkoon 1/4 teelusikallinen vaniljajauhetta tai -uutetta.

2. Viipaloi 300 grammaa mansikoita annoskulhojen pohjalle. Kaada päälle varovasti vanukasseos ja jäähdytä. Nosta kulhot jäähtymisen jälkeen jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.

3. Pilko kolme raparperinvartta ja 200 grammaa mansikoita. Keitä niitä ja kaksi desilitraa sokeria kattilassa noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

4. Koristele mansikkavanukas juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

Lue myös Anna.fi: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkavanukas

Donja

Reseptissä pitäisi lukea Hyytelösokeri Multi. Tavallinen Hyytelösokeri ei sovi maitotuotteiden kanssa.

Eila17

Onpa iso annos, kermaakin hurjasti. Monellekohan tästä tulee..

lobster

12 henkilöä lukee reseptin yllä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.