Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkavohvelikakku

Mansikkavohvelikakku on kaunis vaihtoehto perinteiselle mansikkakakulle. Näyttävä kerroskakku valmistuu tutuista vohveleista tuoremansikkatäyttellä. Macaron-leivokset ja vaahtokarkit viimeistelevät sopivasti överin juhlakakun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mansikkavohvelikakku, vohvelitaikina

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl kevyt- tai täysmaitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 100 g valmiita suklaahippuja (halutessasi)

Mansikkavohvelikakku, täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g tuoreita mansikoita kuutioituna

Tarjoiluun

  • mansikoita, vaahtokarkkeja, marenkia, minttua ja kinuskikastiketta

Valmistusohje

Mansikkavohvelikakku leivotaan helposti näin:

  1. Tee täyte. Vatkaa kaksi desilitraa vispikermaa vaahdoksi. Laita hetkeksi sivuun. Vatkaa 75 grammaa huoneenlämpöistä voita notkeaksi. Lisää yksi purkki eli 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, neljä desilitraa tomusokeria ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon 200 grammaa mansikoita ja kerma. Laita viileään maustumaan puoleksi tunniksi.
  2. Tee vohvelitaikina. Ota kaksi kananmunaa. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää neljä desilitraa maitoa. Yhdistä kolme desilitraa vehnäjauhoja, puoli teelusikallista leivinjauhetta ja 1/3 teelusikallinen suolaa. Sekoita munamaitoon. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista voisulaa ja halutessasi sata grammaa suklaahippuja. Käytä valmiita suklaarakeita tai rouhi suklaalevystä veitsellä.
  3. Paista vohvelit vohveliraudalla. Anna jäähtyä.
  4. Kokoa mansikkavohvelikakku. Levitä väleihin mansikkatäytettä, viipaloituja mansikoita ja halutessasi hieman kinuskikastiketta, jos olet todella makeiden herkkujen ystävä. Viimeistele mansikoilla, vaahtokarkeilla, marengilla ja kinuskikastikkeella. Tarjoa loppu täyte erillisestä kulhosta ja anna jokaisen syöjän lisätä sitä lautaselle.

Vinkki! Saat vohveleista rapeita kakkua varten, kun laitat kypsät vohvelit pellille ja paistat niitä 150-asteisessa uunissa 4 minuuttia molemmilta puolilta. Anna jäähtyä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/2020.

Lue myös: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

Lue myös Anna.fi: Hurmaava vohvelibrunssi – tuunaa taikinaa suklaalla, rahkalla tai porkkanalla ja kokoa päälle ihanimmat täytteet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkavohvelikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.