Manteli-aprikoosikeksit
Jouluiset manteli-aprikoosikeksit ovat kauniita kahvipöydän tarjottavia. Sokerissa pyöritellyt keksit ovat myös mainio ruokalahja joulun aikaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Manteli-aprikoosikeksit:
- 300 g kuorittuja manteleita
- 1 ½ dl sokeria
- ¾ dl tomusokeria
- 2 kananmunanvalkuaista
- ½ tl karvasmanteliaromia
- 6 kuivattua aprikoosia
Pinnalle
- ½ dl sokeria
- ½ dl tomusokeria
Valmistusohje
- Nosta mantelit monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi tahnaksi. Lisää sokerit ja jatka soseuttamista, kunnes seos on tasaista tahnaa. Lisää valkuaiset yksitellen ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Mausta seos karvasmanteliaromilla. Poista kulhosta leikkuuterä. Pilko aprikoosit, esimerkiksi saksilla, pienen pieniksi paloiksi. Sekoita aprikoosit lusikalla taikinan joukkoon.
- Pyöritä taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Pyörittele ne ensin kidesokerissa ja lopuksi tomusokerissa. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Paina kämmenellä keksien pinnat hellästi tasaisemmiksi.
- Paista pikkuleipiä 175 asteessa uunissa 20–25 minuuttia. Nosta pikkuleivät jäähtymään ritilän päälle.
Lisää maukkaita keksiohjeita: Mausteiset keksit Pähkinäcookiet Banaanipikkuleivät Ruoka.fi: Luumu-kookossydämet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Manteli-aprikoosikeksit