Reseptit
30-60 min
30
Kiitos

Manteli-aprikoosikeksit

Gluteenittomat manteli-aprikoosikeksit ovat kauniita kahvipöydän tarjottavia. Sokerissa pyöritellyt keksit ovat myös mainio ruokalahja joulun aikaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Manteli-aprikoosikeksit:

300 g kuorittuja manteleita
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl tomusokeria
2 kananmunanvalkuaista
1/2 tl karvasmanteliaromia
6 kuivattua aprikoosia
Mainos

Pinnalle

1/2 dl sokeria
1/2 dl tomusokeria

Valmistusohje

  1. Nosta mantelit monitoimikoneeseen ja aja karkeaksi tahnaksi. Lisää sokerit ja jatka soseuttamista, kunnes seos on tasaista tahnaa. Lisää valkuaiset yksitellen ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  2. Mausta seos karvasmanteliaromilla. Poista kulhosta leikkuuterä. Pilko aprikoosit, esimerkiksi saksilla, pienen pieniksi paloiksi. Sekoita aprikoosit lusikalla taikinan joukkoon.
  3. Pyöritä taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Pyörittele ne ensin kidesokerissa ja lopuksi tomusokerissa. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Paina kämmenellä keksien pinnat hellästi tasaisemmiksi.
  4. Paista pikkuleipiä 175 asteessa uunissa 20–25 minuuttia. Nosta pikkuleivät jäähtymään ritilän päälle.

Lisää maukkaita keksiohjeita:
Mausteiset keksit
Pähkinäcookiet
Banaanipikkuleivät
Ruoka.fi: Luumu-kookossydämet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Manteli-aprikoosikeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X