
Manteli-omenapiirakka
Manteli-omenapiirakka on maukas ja mehevä. Sen salaisuus piilee muhkeassa mantelitäytteessä ja raikkaassa omenatäytteessä. Hapokkaat omenalajikkeet sopivat parhaiten piirakkaan. Valitse jälkiruokaviiniksi italialainen makea vin santo. Tee halutessasi omenapiirakan kaveriksi mascarponevaahto ja lisää siihen tilkka jälkiruokaviiniä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Manteli-omenapiirakka
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl tomusokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl vettä
Manteliäyte
- 150 g jauhettua mantelia
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g pehmeää voita
- 1 kananmuna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 sitruunan raastettu kuori
Päälle
- 4 omenaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1-2 rkl sokeria
- ½ tl kanelia
Mascarponevaahto
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl vin santo -jälkiruokaviiniä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Manteli-omenapiirakka
Valmistusaineet ok. Olisi vielä kiva saada valmistusohje sekä uunin lämpötila ja paistoaika.
Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.