Manteligazpacho
Ainekset
- 250 g kokonaisia kuorittuja manteleita
- 6 dl jääkylmää vettä
- 100 g kuivahtanutta vaaleaa leipää, josta kuoret poistettu
- 8-10 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl sherry- tai balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
koristeeksi:
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1.Jos käytät kuorimattomia manteleita, kalttaa ne. Kasta mantelit kiehuvaan veteen ja kuori.
2. Laita tehosekoittimeen mantelit, leipä ja valkosipulinkynnet. Lisää vesi koneen käydessä ja käytä konetta kunnes seos on tahnamaista. Lisää öljy ja etikka ohuena nauhana keiton sekaan.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Jaa keitto shottilaseihin ja koristele paahdetuilla mantelilastuilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Manteligazpacho