Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelikakku

Mantelikakku on mehevä kahvikakku, joka viimeistellään tomusokerikuorrutuksella, paahdetuilla mantelinlastuilla ja granaattiomenalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mantelikakku

  • 200 g voita tai margariinia
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 50 g mantelijauhetta
  • muutama tippa karvasmanteliöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

pinnalle:

  • 3 dl ruokotomusokeria
  • tilkka vettä
  • 1 dl paahdettuja mantelilastuja
  • (granaattiomenan lohko)

Valmistusohje

Mantelikakku leivotaan helposti näin:

Mantelikakku

1. Ota voi huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
2. Vaahdota voi, sokeri ja mantelimassaraaste. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhettu manteli ja karvasmanteli sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
4. Kuorruta jäähtynyt kakku tomusokerista ja vedestä sekoitetulla kuorrutteella ja koristele kakku kuivassa paistinpannussa paahdetuilla mantelilastuilla.

Mantelikakku
Mehevä mantelikakku saa jouluna sokerikuorrutuksen ja mantelisateen ylleen. © Norman Ojanen

Vinkki: Jos haluat, voit kostuttaa kakun kaatamalla vuokaan ½ desilitraa mantelilikööriä kakun hieman jäähdyttyä.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot ihanan manteli-luumupullan joulun kahvipöytään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.