Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelikeksit

Mantelikeksit maustetaan mantelitahnalla ja appelsiinilla ja ne valloittavat taatusti makuhermot. Keksit on helppo valmistaa pursottamalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Mantelikeksit

  • 250 g pehmeää voita
  • 4 rkl mantelitahnaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua

Pinnalle

  • 4 rkl ruokokidesokeria
  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

Mantelikeksit valmistuvat helposti näin:

1. Vaahdota 250 grammaa pehmeää voita ja neljä ruokalusikallista mantelitahnaa huolellisesti keskenään. Lisää kaksi desilitraa sokeria ja vaahdota ainekset sekaisin. Siivilöi joukkoon neljä desilitraa vehnäjauhoja, johon on sekoitettu teelusikallinen leivinjauhetta sekä huolellisesti pestyn appelsiinin raastettu kuori ja kaksi ruokalusikallista tuorepuristettua appelsiinimehua. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaavi taikina pursotinpussiin, jossa on isokokoinen tähtitylla. Pursota taikinasta kuuden sentin pituisia tankoja. Sirottele pinnalle neljä ruokalusikallista ruokokidesokeria. Paista keksit 175 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia koosta riippuen.

3. Paloittele 50 grammaa valkosuklaata ja sulata mikrossa sykäyksittäin välillä sekoittaen juoksevaksi. Kasta täysin jäähtyneet mantelikeksit valkosuklaassa ja nosta jähmettymään ritilän päälle.

Vinkki! Leivo tarjolle erilaisia keksejä. Kokeile esimerkiksi pähkinätankoja.

mantelikeksit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Suklaa-maapähkinäkeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.