Mantelikeksit
Mantelikeksit maustetaan mantelitahnalla ja appelsiinilla ja ne valloittavat taatusti makuhermot. Keksit on helppo valmistaa pursottamalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mantelikeksit
- 250 g pehmeää voita
- 4 rkl mantelitahnaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
Pinnalle
- 4 rkl ruokokidesokeria
- 50 g valkosuklaata
Valmistusohje
Mantelikeksit valmistuvat helposti näin:
1. Vaahdota 250 grammaa pehmeää voita ja neljä ruokalusikallista mantelitahnaa huolellisesti keskenään. Lisää kaksi desilitraa sokeria ja vaahdota ainekset sekaisin. Siivilöi joukkoon neljä desilitraa vehnäjauhoja, johon on sekoitettu teelusikallinen leivinjauhetta sekä huolellisesti pestyn appelsiinin raastettu kuori ja kaksi ruokalusikallista tuorepuristettua appelsiinimehua. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Kaavi taikina pursotinpussiin, jossa on isokokoinen tähtitylla. Pursota taikinasta kuuden sentin pituisia tankoja. Sirottele pinnalle neljä ruokalusikallista ruokokidesokeria. Paista keksit 175 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia koosta riippuen.
3. Paloittele 50 grammaa valkosuklaata ja sulata mikrossa sykäyksittäin välillä sekoittaen juoksevaksi. Kasta täysin jäähtyneet mantelikeksit valkosuklaassa ja nosta jähmettymään ritilän päälle.
Vinkki! Leivo tarjolle erilaisia keksejä. Kokeile esimerkiksi pähkinätankoja.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Suklaa-maapähkinäkeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelikeksit