Reseptit
yli 60 min
24

Mantelimarengit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kpl munanvalkuaista
3 dl sokeria
1 tl etikkaa
2 dl jauhettua mantelia
0.5 tl vaniljasokeria

täyte:

50 g mantelimassaa
1 rkl voita
100 g suklaata

Valmistusohje

 

  1. Erota keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse valkuaisen joukkoon. Se estää vaahtoutumista. Vaahdota valkuaisia ja lisää joukkoon etikkaa. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri vähitellen. Vatkaa seos kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe munavaahtoon.
  2. Nostele marenkivaahtoa pieniksi nokareiksi leivinpaperilla peitetylle pellille kahden lusikan avulla. Kuivata marenkeja noin 1,5 tuntia 100-asteisessa uunissa. Jäähdytä pellillä.
  3. Sulata suklaa, voi ja mantelimassa mikrossa. Sekoita ja lusikoi marengeille. Aseta kaksi marenkia vastakkain leivosmaisiksi pikkuleiviksi.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mantelimarengit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X