
Mantelinen omenakakku
Leivo omenakakku espanjalaiseen tyyliin. Mantelimassa kuuluu olennaisesti keski- ja eteläeurooppalaiseen leivontaperinteeseen ja on tärkeä osa espanjalaista jouluherkuttelua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vuokaan
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 400 g happamia omenia
Mantelisen omenakakun taikina:
- 0.5 dl vettä
- 100 g mantelimassaa
- 150 g voita tai margariinia
- 1.5 dl ruokosokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Mantelisen omenakakun pinnalle:
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Voitele vuoka ja ripota pohjalle fariinisokeria.
2. Kiehauta vesi ja pehmennä mantelimassa vesitilkkaan. Anna jäähtyä.
3. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele omenat vuokaan.
4. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon mantelimassa ja munat yksitellen hyvin vatkaten.
5. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia.
6. Anna mantelisen omenakakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se. Ripota kakun pinnalle paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa mantelinen omenakakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Katso myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelinen omenakakku