Reseptit
10
Kiitos

Mantelinen omenakakku

Leivo omenakakku espanjalaiseen tyyliin. Mantelimassa kuuluu olennaisesti keski- ja eteläeurooppalaiseen leivontaperinteeseen ja on tärkeä osa espanjalaista jouluherkuttelua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vuokaan

50 g voita
1 dl fariinisokeria
400 g happamia omenia

Mantelisen omenakakun taikina:

0.5 dl vettä
100 g mantelimassaa
150 g voita tai margariinia
1.5 dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Mantelisen omenakakun pinnalle:

paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Voitele vuoka ja ripota pohjalle fariinisokeria.

2. Kiehauta vesi ja pehmennä mantelimassa vesitilkkaan. Anna jäähtyä.

3. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele omenat vuokaan.

4. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon mantelimassa ja munat yksitellen hyvin vatkaten.

5. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia.

6. Anna mantelisen omenakakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se. Ripota kakun pinnalle paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa mantelinen omenakakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Katso myös: Syksy maistuu omenalta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mantelinen omenakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X