Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelinen omenakakku

Leivo omenakakku espanjalaiseen tyyliin. Mantelimassa kuuluu olennaisesti keski- ja eteläeurooppalaiseen leivontaperinteeseen ja on tärkeä osa espanjalaista jouluherkuttelua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vuokaan

  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 400 g happamia omenia

Mantelisen omenakakun taikina:

  • 0.5 dl vettä
  • 100 g mantelimassaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl ruokosokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Mantelisen omenakakun pinnalle:

  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Voitele vuoka ja ripota pohjalle fariinisokeria.

2. Kiehauta vesi ja pehmennä mantelimassa vesitilkkaan. Anna jäähtyä.

3. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Asettele omenat vuokaan.

4. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon mantelimassa ja munat yksitellen hyvin vatkaten.

5. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan omenaviipaleiden päälle. Paista 175-asteessa noin 45 minuuttia.

6. Anna mantelisen omenakakun jäähtyä vuoassa ja kumoa se. Ripota kakun pinnalle paahdettuja mantelilastuja. Tarjoa mantelinen omenakakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Katso myös: Syksy maistuu omenalta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelinen omenakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.