Mantelinen raparperipiiras
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g margariinia
- tai voita
- 150 g mantelimassaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
täyte:
- 5 dl raparperipaloja
- 1 dl sokeria
- 250 g sitruunarahkaa
- tai kermaviiliä
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kpl kananmunia
Valmistusohje
- Nypi rasva, mantelimassa, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja ja paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Paloittele raparperin varret ja sekoita kananmunat, vaniljasokeri ja rahka. Ota piirakkapohja uunista. Poista foliopanta, ripottele raparperipalat ja sokeri piirakkapohjalle. Kaada lopuksi vuokaan rahkaseos ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelinen raparperipiiras