Reseptit

Mantelinen raparperipiiras

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 100 g margariinia
  • tai voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

täyte:

  • 5 dl raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
  • 250 g sitruunarahkaa
  • tai kermaviiliä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kpl kananmunia

Valmistusohje

Mantelinen raparperipiiras

 

  1. Nypi rasva, mantelimassa, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Muovaa foliosta panta tukemaan piirakan reunoja ja paista piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Paloittele raparperin varret ja sekoita kananmunat, vaniljasokeri ja rahka. Ota piirakkapohja uunista. Poista foliopanta, ripottele raparperipalat ja sokeri piirakkapohjalle. Kaada lopuksi vuokaan rahkaseos ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelinen raparperipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.