Mantelinen sahramikakku
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 200 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 250 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoa
- suolaa
- sitruunan kuorta
- 75 g kuorittuja manteleita
- tilkka maitoa
- 0,5-1 g sahramia
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. lisää kananmunat. lisää jauhoihin suola ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos voin, sokerin ja munien joukkoon.
2. lämmitä tilkka maitoa ja sekoita siihen sahrami. lisää taikinaan sahramimaito ja raastettua sitruunan kuorta sekä murskatut mantelit, sekoita hyvin.
3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelinen sahramikakku