Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelipehmis

Namskis mikä herkku! Mantelitahnasta syntyy kondensoidun maidon ja kerman kanssa helppo ja syntisen ihana pehmis. Tätä jäätelöä varten et tarvitse edes jäätelökonetta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mantelipehmis:

  • 1 prk (397 g) makeutettua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mantelitahnaa

Lisäksi:

  • jäätelövohveleita

Valmistusohje

1. Valuta yksi purkki kondensoitua maitoa ja kaksi desilitraa  kuohukermaa kulhoon. Lusikoi joukkoon yksi desilitra mantelitahnaa.

2. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Valuta seos kannelliseen rasiaan ja pakasta vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

3. Nosta jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Kaavi pehmistä tarjolle jäätelövohveleihin.

Vinkki: Mantelitahna sopii myös viikonloppuna herkuteltavien paahtoleipien levitteeksi. Raakaruoasta intoilevat käyttävät tahnaa niin kakuissa kuin karamelleissakin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/19.

Lue myös: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelipehmis

Sinun täytyy kommentoidaksesi.