Reseptit
30-60 min
16
Kiitos

Manteliviipaleet

Värillä ei niin väliä, kunhan on makeaa. Mante­lisia pikkuleipiä on ihana dipata joulukahviin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Manteliviipaleet:

175 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
muutama tippa karvasmanteliaromia

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan karvasmanteliaromin kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöri­tä paloista hieman sormea paksum­mat tangot. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Litistä tankoja hieman keskeltä.

3. Voitele tangot maidolla ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175 as­teessa 12–15 minuuttia.

4. Koristele jäähtyneinä tomusoke­rilla ja sokerikuorrutteella. Leikkaa tangot vinoiksi annosviipaleiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Myös nämä pikkuleivät ilahduttavat joulukahvilla:

hilloviipaleet

Hilloviipaleet

Inkivääripikkuleipiä lautasella

Inkiväärisuunnikkaat

pähkinätangot

Pähkinätangot

Anna.fi: Kreikkalaiset mantelipikkuleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Manteliviipaleet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X