Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Manteliviipaleet

Värillä ei niin väliä, kunhan on makeaa. Mante­lisia pikkuleipiä on ihana dipata joulukahviin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Manteliviipaleet:

  • 175 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • muutama tippa karvasmanteliaromia

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan karvasmanteliaromin kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöri­tä paloista hieman sormea paksum­mat tangot. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Litistä tankoja hieman keskeltä.

3. Voitele tangot maidolla ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175 as­teessa 12–15 minuuttia.

4. Koristele jäähtyneinä tomusoke­rilla ja sokerikuorrutteella. Leikkaa tangot vinoiksi annosviipaleiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Myös nämä pikkuleivät ilahduttavat joulukahvilla:

hilloviipaleet

Hilloviipaleet

Inkivääripikkuleipiä lautasella

Inkiväärisuunnikkaat

pähkinätangot

Pähkinätangot

Anna.fi: Kreikkalaiset mantelipikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Manteliviipaleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.