Värillä ei niin väliä, kunhan on makeaa. Mantelisia pikkuleipiä on ihana dipata joulukahviin.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16 annosta
Ainekset
Manteliviipaleet:
175 g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
muutama tippa
karvasmanteliaromia
Valmistusohje
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan karvasmanteliaromin kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä paloista hieman sormea paksummat tangot. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Litistä tankoja hieman keskeltä.
3. Voitele tangot maidolla ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia.
4. Koristele jäähtyneinä tomusokerilla ja sokerikuorrutteella. Leikkaa tangot vinoiksi annosviipaleiksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Manteliviipaleet