
Marengit
Marenki on mainio jälkiruoka ja kahvipöydän herkku, suussa sulava ja kevyt kuin poutapilvi. Näiden marenkien ohjeen Kotiliedelle on antanut Kirsta ja Raisa Matilainen, Juhlapalvelu Gourmande Oy:sta. Tällä ammattilaisten ohjeella marengit onnistuvat varmasti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Marengit
- 4 kpl munan valkuaista
- 200 g sokeria (2,3 dl)
Valmistusohje
Marenki tehdään näin:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen.
- Pursota pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista marenkeja miedossa 120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.
Ohje: Kirsta ja Raisa Matilainen, Juhlapalvelu Gourmande Oy, Palojoki
Katso myös: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pienet marenki-iglut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marengit
Ei kyllä onnistunu ollenkaan
Ihan PASKA ohje!!
En aio käyttää enää koskaan
Onnistui