
Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä
Marenkikakku on maustettu unikonsiemenillä, välissä ihanaa valkosuklaa-sitruunakreemiä. Koko komeuden koristaa vielä marenkihuntu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 4 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 pss unikonsiemeniä
- 125 g voita
Sitruunakreemi
- 1 ½ dl sokeria
- 1 sitruunan mehu
- 2 kananmunankeltuaista, säästä valkuaiset
- 100 g voita
- 100 g valkosuklaata
Kostutukseen
- 1 ½ dl maitoa, hedelmämehua tai sitruunavettä
Päälle
- 4 kananmunanvalkuaista
- 3 dl sokeria
- ½ sitruunan mehu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä
sokerin määrä on valtava tässä kakussa 8 1/2 dl! Paljonko on unikonsiemeniä 2 pss?
Tein koko kakun juuri näillä määrillä, ja onko tosi että kreemin määrä on ihan oikea? Kuva antaa olettaa että kreemiä olisi ihana paksu kerros ja kun täytin kakun niin sai voidella hyvin ohuelti kahdelle kerrokselle kreemin…
Hei! Kyllä ohjeessa pitäisi olla ihan oikeat ainesmäärät kreemille. Oliko sinulla juuri samankokoinen vuoka kuin ohjeessa?
Tein 22 cm vuokaan ja täytettä oli kyllä todella vähän 😅 Harmi, mutta maussa ei kyllä ollut mitään vikaa!
Harmittaa todella paljon. Vuoka pitää olla 22. Ainakin itselläni. Tuli liian iso ja jo täytteen kanssa tuli ongelmia. Liian vähän täytettä. Mutta vitsit kun hyvää. Pohjasta tuli mureneva. Onneksi siinä vaiheessa tajusin, että teen kuorrutteesta isomman satsin.