Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä
Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä

Marenkikakku on maustettu unikonsiemenillä, välissä ihanaa valkosuklaa-sitruunakreemiä. Koko komeuden koristaa vielä marenkihuntu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

4 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 pss unikonsiemeniä
125 g voita

Sitruunakreemi

1 1/2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 kananmunankeltuaista, säästä valkuaiset
100 g voita
100 g valkosuklaata

Kostutukseen

1 1/2 dl maitoa, hedelmämehua tai sitruunavettä

Päälle

4 kananmunanvalkuaista
3 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Keskustelu

sokerin määrä on valtava tässä kakussa 8 1/2 dl! Paljonko on unikonsiemeniä 2 pss?

Tein koko kakun juuri näillä määrillä, ja onko tosi että kreemin määrä on ihan oikea? Kuva antaa olettaa että kreemiä olisi ihana paksu kerros ja kun täytin kakun niin sai voidella hyvin ohuelti kahdelle kerrokselle kreemin…

Hei! Kyllä ohjeessa pitäisi olla ihan oikeat ainesmäärät kreemille. Oliko sinulla juuri samankokoinen vuoka kuin ohjeessa?

Tein 22 cm vuokaan ja täytettä oli kyllä todella vähän 😅 Harmi, mutta maussa ei kyllä ollut mitään vikaa!

Harmittaa todella paljon. Vuoka pitää olla 22. Ainakin itselläni. Tuli liian iso ja jo täytteen kanssa tuli ongelmia. Liian vähän täytettä. Mutta vitsit kun hyvää. Pohjasta tuli mureneva. Onneksi siinä vaiheessa tajusin, että teen kuorrutteesta isomman satsin.

Kommentoi juttua: Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X