Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä

Marenkikakku on maustettu unikonsiemenillä, välissä ihanaa valkosuklaa-sitruunakreemiä. Koko komeuden koristaa vielä marenkihuntu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 pss unikonsiemeniä
  • 125 g voita

Sitruunakreemi

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 kananmunankeltuaista, säästä valkuaiset
  • 100 g voita
  • 100 g valkosuklaata

Kostutukseen

  • 1 ½ dl maitoa, hedelmämehua tai sitruunavettä

Päälle

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 3 dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm). Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos ja sulatettu voi varovasti nostellen.

2. Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä. Voit tehdä kakun jo edellisen päivänä valmiiksi. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

3. Tee sitruunakreemi. Laita kattilaan sokeri ja sitruunamehu, kiehauta niin että sokeri sulaa. Pane keltuaiset kulhoon, säästä valkuaiset, kaada kuumaa sitruuna-sokerilientä koko ajan vispaten. Kaada takaisin kattilaan ja anna seoksen paksuuntua, älä keitä. Ota pois liedeltä, lisää voi ja valkosuklaa pieninä kuutioina joukkoon. Anna jäähtyä.

4. Kokoa kakku takaisin kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevyt, levitä sitruunakreemiä kahteen väliin. Laita kylmään odottamaan tai jätä seuravaan päivään.

5. Tee marenkikuorrutus. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, sokeria ja sitruunamehua pyöreäpohjaisessa teräs- tai lasikulhossa, hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Sekoita koko ajan voimakkaasti ja vatkaa noin 10 minuuttia. Massan lämpötilan tulisi nousta noin 60 asteeseen. Marengista tulee lähes hopeisen kiiltävää, paksua ja notkeaa.

6. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki kylmässä vesihauteessa, jotta marenki hieman jäähtyy. Siirrä hyytynyt marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä kakkuvuoasta tarjoiluvadille ja kuorruta se rennosti marengilla. Polta pinta kaasupolttimella kauniin ruskeaksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/17.

Myös nämä kakut herättävät huomion juhlapöydässä:

Jenni Höijerin marenkikakku

Marenkikakku lime-passionkiisselitäytteellä

mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku

suklaa-kirsikkakakku nakukakku naked cake

Suklaa-kirsikkakakku

Ruoka.fi: Red velvet -kakku – tuorejuustolla täytetty marjakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marenkikakku valkosuklaa-sitruunakreemillä

Anna

sokerin määrä on valtava tässä kakussa 8 1/2 dl! Paljonko on unikonsiemeniä 2 pss?

Kakkuilija

Tein koko kakun juuri näillä määrillä, ja onko tosi että kreemin määrä on ihan oikea? Kuva antaa olettaa että kreemiä olisi ihana paksu kerros ja kun täytin kakun niin sai voidella hyvin ohuelti kahdelle kerrokselle kreemin…

Kotilieden toimitus

Hei! Kyllä ohjeessa pitäisi olla ihan oikeat ainesmäärät kreemille. Oliko sinulla juuri samankokoinen vuoka kuin ohjeessa?

Kakkuilija

Tein 22 cm vuokaan ja täytettä oli kyllä todella vähän 😅 Harmi, mutta maussa ei kyllä ollut mitään vikaa!

Sari

Harmittaa todella paljon. Vuoka pitää olla 22. Ainakin itselläni. Tuli liian iso ja jo täytteen kanssa tuli ongelmia. Liian vähän täytettä. Mutta vitsit kun hyvää. Pohjasta tuli mureneva. Onneksi siinä vaiheessa tajusin, että teen kuorrutteesta isomman satsin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.