Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Marenkimalja

Marenkimalja on valintasi, kun kaipaat nopeaa jälkiruokaa juhlapöytään. Valmiista marengeista ja sopivan kirpsakasta sitruunatahnasta valmistuu uskomattoman herkullinen ja näyttävä juhlajälkkäri.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenkimalja

80 g valmiita marenkeja
1  dl lemon curd -sitruunatahnaa
4 passiohedelmää
2 tl ruusuvettä (itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä, myydään pienessä lasipullossa myös marketeissa)
1 dl ranskankermaa tai vatkattua kermaa
50 g pistaaseja (rouhittuna)
Mainos

Koristelu

elintarvikekäyttöön tarkoitettua kuivattua ruusua (teekaupoista tai itämaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

Valmistusohje

  1. Marenkimalja valmistuu helposti näin. Murusta 80 grammaa valmiita marenkeja tarjoilukulhoihin. Lusikoi päälle yksi desilitra lemon curd -sitruunatahnaa. Halkaise neljä passiohedelmää ja purista niiden siemenet annosten päälle.
  2. Pirskottele päälle kaksi teelusikallista ruusuvettä ja lusikoi annoksiin yhteensä yksi desilitra ranskankermaa tai vaahdotettua kermaa. Ripottele päälle 50 grammaa pistaaseja ja elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kuivattuja ruusun terälehtiä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.

Katso myös: Pappilan hätävara ja muut nopeat jälkiruoat

Anna.fi/ruoka: Marjoja, vaniljajogurttia ja marjoja

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marenkimalja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X