Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Marenkipäällysteinen hedelmäkakku

Tämä herkullinen ja tuhti hedelmäkakku saa ylleen kuorrutteen ja huurteisen kauniita, sokeroituja hedelmiä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hedelmäkakku:

225 g voita tai margariinia
2 rkl brandya
2.5 dl ruokokidesokeria
4 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g kuorittuja manteleita
1 pussi (80g) hasselpähkinöitä
2 dl rusinoita
1 dl keltaisia rusinoita
1 rasia (50g) hillottua appelsiinikuorta
yhden sitruunan raastettu kuori

vuoan leivittämiseen:

margariinia tai voita
korppujauhoja

kostutus paistamisen jälkeen:

4 rkl hunajaa
2 rkl brandya

kuorrutus:

2 valkuaista
2 dl tomusokeria

koristeluun:

esimerkiksi appelsiini, lime, viikuna, viinirypäleitä, kumkvatteja
1-2 valkuaista
sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita voi, sokeri ja munat keskenään. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan.
2. Rouhi mantelit ja pähkinät. Lisää brandy, rouhitut mantelit, pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä sitrukset taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada seos halkaisijaltaan noin 20 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia. Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin puoli tuntia. Sekoita hunaja ja brandy keskenään ja sivele kostutusliemi kakun päälle. Anna jäähtyä.
4. Valmista kuorrutus. Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon vesihauteen päälle. Vatkaa noin 5 minuuttia, kunnes seos on tasaista ja marenkimaista. Levitä kuorrutus lastan avulla aaltomaisesti kakun päälle.
5. Koristele sokerihuurretuilla hedelmillä. Lohko tai viipaloi isommat hedelmät. Kasta koristeet ensin valkuaisessa ja sitten sokerissa.Anna kovettua ja asettele kakun päälle.

Katso myös lisää hedelmäkakkujen reseptejä.

Lue myös: Kahvikakku – makumuisto mummolasta

Marenkipäällysteinen hedelmäkakku

Tuhti hedelmäkakku saa ylleen kuorrutteen ja sokeroituja hedelmiä. Kuva: Jorma Marstio

Keskustelu

Kommentoi juttua: Marenkipäällysteinen hedelmäkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X