Reseptit
Kiitos

Margueriten basilikalohi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600-800 g lohta tai kirjolohta
0.5 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
runsaasti tuoretta basilikaa
1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

  1. Laita fileoitu kirjolohi tai lohipala voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja runsaasti karkeaksi leikattua, tuoretta basilikaa. Valuta kalan päälle valkoviiniä. Peitä kala voi- tai leivinpaperilla, niin aromit ja kosteus säilyvät. Peitä uunivuoka vielä foliolla ja taita sen reunat vuoan reunojen yli.
  2. Kypsennä 90-100 asteessa reilu tunti. Tarkista kypsyys loppuvaiheessa. Alhaisessa lämpötilassa kypsennettynä kala säilyttää kauniin punaisen värinsä.
  • Kastikkeeksi sopii ranskankerma tai kevyt-ranskankerma (creme fraîche), joka maustetaan hienonnetulla, tuoreella basilikalla, ja tavallisella tai kiinalaisella ruohosipulilla ja kuumennetaan juuri ennen tarjoamista.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Margueriten basilikalohi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X